Művészetterápia (egyéni vagy csoportos)
Az alkotás folyamatában - miközben a semmiből hozunk létre valamit -, felnőttként is megélhetjük, akár újra felfedezhetjük saját teremtő erőnket. Mindemellett a vizuális támogatás segíthet egy adott probléma-helyzetben „képbe kerülni”, megajándékozva saját magunkat a nézőpontváltás lehetőségével.

A képek világa a művészetterápiában mint közös nyelv van jelen, amivel és amiről ténylegesen is lehet beszélni. Mindemellett a rajzolás és festés, a gyurmázás a stresszoldás egyik hatékony eszköze, az alkotás a kreativitás- és személyiségfejlesztés kiváló kiegészítője is lehet.

Az egyéni és csoportos foglalkozások általában egy bizonyos téma köré épülnek, ami lehet a résztvevők személyes céljainak feltárása, élményeinek feldolgozása, vagy csoportban történő alkotás. Mindezt képzőművészeti eszközökkel, rajzzal, festéssel megjelenítve. Máskor különleges anyagokat használunk, mint például az agyag, vagy az ősi textiltechnika, a nemezelés során a gyapjú.

A művészetterápiás foglalkozásokon való részvételnek nem feltétele a művészi tehetség vagy jártasság, a cél sokkal inkább az érzéseink, belső állapotunk kifejezése.

csoportok újraindulása a járványügyi korlátozások függvényében várható.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.